Så kan vi hjälpa nyanlända elever att integreras i skolan

Välkommen till årets första pedagogiska pub som kommer att handla om integration och skola! Vi träffas tisdagen den 26 januari klockan 19:00 – 21:00 på restaurang Joda.

Du anmäler dig här. och följer sedan följande instruktion: Klicka på den gröna knappen ”Register”, därefter klickar du på den gröna knappen ”Checkout”. Fyll i namn och e-post och avsluta din anmälan genom att klicka på den gröna knappen ”Complete Registration”).

Vi gästas denna kväll av Integrationsenheten på Gotland samt av Internationella klassen på Gråbo som kommer att informera om sina arbetssätt och uppdrag. Sedan finns möjlighet att ställa frågor, diskutera och inspireras.

Integrationsenheten har uppdraget att ge nyanlända invandrare förutsättningar för etablering i det gotländska samhället. Jenny Lennhammar och Madelene Johannson kommer att berätta hur de på integrationsenheten arbetar med nyanlända flyktingar på Gotland.

Internationella klassen kommer att berätta om sitt pedagogiska arbete på Gråboskolan kring barn i åldern 7-13 som får sin första undervisning i Sverige. Marie Åsheim, Ewa Kolmodin Wijmar och David Lingström kommer med handfasta tips om VAD och HUR man kan börja undervisningen med nyanlända elever. Det kommer även att finnas möjlighet till att titta närmare på det material som de använder sig av i form av en liten läromedelsutställning.

Så varmt välkommen till årets första pub för att diskutera möjligheter och nya utmaningar!

1 tanke på “Så kan vi hjälpa nyanlända elever att integreras i skolan

  1. Ping: Pedagogisk Pub | Lärarullis.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s